ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Κ.ΑΛ.Ο) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εικόνα admin

Σε έρευνα πεδίου σχετικά με την λειτουργία των Φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) της Περιφέρειας Αττικής προχωράει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και η Δομή Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής & Αναπτυξιακής Παρέμβασης – Social Network Αττική.

Στόχος της έρευνας είναι η χαρτογράφηση και παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών και της οργάνωσης και λειτουργίας των παραπάνω φορέων, μέσα από την ανάλυση των κοινωνικών αναγκών που εξυπηρετούν, την μελέτη των ευάλωτων και ειδικών ομάδων οι οποίες επωφελούνται από τις δραστηριότητές τους και την ανάλυση του προσωπικού το οποίο απασχολούν. Επιπλέον, η έρευνα επεκτείνεται στην διερεύνηση των πολιτικών δικτύωσης και προβολής των παραπάνω φορέων και αναζητά πληροφορίες σχετικά με την ένταξή τους στις στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης / Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ / ΒΑΑ).  

 Η έρευνα στοχεύει στην ανάδειξη των αναγκών των φορέων Κ.ΑΛ.Ο,  τον εντοπισμό των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (όπως αυτά διαμορφώνονται μετά την πρόσφατη υγειονομική κρίση), αλλά και της απήχησης του έργου τους στην ευρύτερη κοινωνία.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας είναι διαθέσιμο εδώ